Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

"Eli mitä manga/anime oikeastin on" jos ei osaa selittää mikä se on täältä löydät vastauksem ;)  sori on aika tyhmä kategoria mut laitoin nyt vaan :) Manga

Manga on sarjakuvaa tarkoittava japaninkielinen sana. Japanin ulkopuolella sitä käytetään usein nimityksenä juuri japanilaiselle sarjakuvalle, joka on saavuttanut melkoisen suosion etenkin Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Manga siinä muodossa kuin sen nykyään tunnemme on pitkälti peräisin toisen maailmansodan jälkeiseltä ajalta. Suurin yksittäinen vaikuttaja oli Osamu Tezuka, jonka luomuksiin kuuluu mm. alkuperäinen Astro Boy -sarja. Hän otti käyttöön lukuisia, erityisesti elokuville ominaisia ilmaisutapoja kuten vaihtelevat kuvakulmat ja zoomaukset. Japanilaisesta sarjakuvasta tuli tekstitettyjen pysäytyskuvien sijaan elävää, virtaavaa tarinaa, jossa kuvilla oli tekstiä suurempi merkitys.

Alkuun manga oli suunnattu lähinnä lapsille. Sitten kustantajat huomasivat, että lapsena mangaa lukien kasvanut nuoriso ja nuoret aikuisetkin olivat otollista yleisöä. Mangaa alettiin tehdä myös varttuneemmille.  

Japanilainen sarjakuva käsittelee aiheita laidasta laitaan; päähenkilö voi olla yhtä hyvin supersankari tai samuraisoturi, prinsessa tai koulutyttö, kokki, golfin pelaaja, liikemies, puutarhuri, koira tai dinosaurus – toisin sanoen kuka tai mikä tahansa. Kaikki manga ei ole edes viihdettä: yksi sarja kertoo Japanin historiasta, toinen fysiikasta, kolmas taas antaa turvallisuusohjeita vaikkapa maanjäristyksen varalta. :)


Anime

Anime tunnetaan laajasta genrevalikoimasta ja länsimaalaisittain eksoottisesta piirrostyylistä, jossa usein korostetaan hahmojen tunnetiloja tavallista suuremmilla silmillä. Anime kattaa useita osa-alueita, kuten seikkailu

,scifi rakkaustarinat,komedia lastentarinat, keskiaikainen fantasia jne.

Anime on erittäin kaupallinen taidemuoto, ja useimmat sarjat tehdään ja markkinoidaan erittäin tarkasti rajatulle kohdeyleisölle. Usein myös animet tehdään jonkin suositun manga -tarinan päälle, näin varmistaen että sarjalla olisi katsojakuntaa ainakin muutamiin ensimmäisiin jaksoihin - tästä esimerkkinä mm. Hellsing ja Bleach. Genremäärittelyt ovat käytännössä samat kuin mangassa, esimerkiksi pojille tarkoitetut sarjat tunnetaan shōnen-animena, tytöille suunnattuja kutsutaan taasen shōjo-animeksi. Aikuisetkin muodostavat omat kohderyhmänsä, kuten seinen ja Josei. Shöhö-nimelle/mangalle tyypillistä on kaikenlainen taistelu, ja useimmiten kaikenlaiset "shippingit" (yleisimmin tyttö- ja poikapäähahmojen välinen suhde), joita sarjojen ulkomaalainen katselukunta saattaa muodostaa, jätetään täysin huomiotta.

                   Ruusut ja risut viekkuun <3 :)